En matig tacopaj
Det här behöver du
(4 personer)
Degen:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk
Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Garneringen:
1 rödlök
8 peperoni
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
2. Häll i mjölken och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
6. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Skala och skiva rödlöken.
13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips, en salsa och gräddfil.
4 kommentarer:
Helt klart ett bra alternativ! Nu bröt vi alla traditioner och åt tacos i tisdags så jag får kanske tänka paj och ett steg till :)
Trevlig helg!
Ja vi åt det igår så vi bröt också traditionerna :)
Hej!
Vi har ju Elin som kommer jobba istället för mig, men jag tror ändå att det blir svårt att få ihop schemat speciellt på helgerna så är du intresserad tror jag inte det är dumt att prata med våran chef Peter och anmäla intresse ;)
Hoppas du får en bra helg! :)
Jag brukar också göra tacopaj emellanåt och det är inte fy skam det heller ;-) Ha en skön helg! Kram Anna
Skicka en kommentar